Här finner jag ro

Om mig

tisdag 27 augusti 2013

Glass kan vara nyttigt!

I helgen köpte vi oss en glassmaskin. Jag älskar glass men tyvärr finns det inte så många nyttiga alternativ. Nu kan jag testa, fixa och trixa lite nya recept. Vi har testat lite olika baser i glassen. Jag har använt yoghurt och kvarg/kesella. Enbart yoghurt blir lite mjukt men blandar men med kesella så blir de bra. Jag har smaksatt med bär, frukt eller med herbalife proteinpulver. Formula 1 med mintchoklad blev mycket god.

Idag är det så varmt och jag var sugen på ett kallt mellanmål så det fick bli glass. Känns lite lyxigt


Recept

Kesella naturell lätt
Kesella vanilj
Lätt yoghurt
Blåbär

Blanda ihop allt och kör i glassmaskinen. Har man ingen glassmaskin går det lika bra att frysa i en vanlig bunke. Tänk då på att röra lite i smeten efter ett tag så blir det inte så isigt.

Hur mycket man tar av varje är en smaksak och beroende på hur många som ska äta glassen.

Testa gärna och njut av den goda smaken

Glass kan vara nyttigt!



söndag 25 augusti 2013

Ny vecka nya möjligheter

Ja då var det måndag igen. Det känns helt ok faktiskt. Jag är väl kanske inte en som älskar måndag men det är alltid början på något nytt. En ny vecka med nya utmaningar och nya saker att lära sig.

Helgen har nog innehållit det mesta. Jag kände i fredags kväll att jag var ganska mör i kroppen och i knoppen. Det hade varit en lång och hektisk vecka. Jag har haft en hel del att göra på kliniken och det känns i kroppen. Jag besökte även Vetlandas fina utegym på lunchen. Det är verkligen inte mycket att skryta med. Något som måste tas tag i och renoveras. Det är skandal att kommen inte har mer hälsotänk!
Skruttigt men fyllde en viss funktion
Helgen började på bästa sätt när jag fick träffa min älskade vän Stina från Lammhult. Hon kom till Vetlanda för att springa VP-milen. Det var så härligt att få träffa henne igen. Loppet genomförde hon glatt påhejad av mig och Moa. Härligt med hejaklack:) Hon var grym nådde sin uppsatta måltid med råge. Grymt jobbat tjejen!
Stina taggad innan start

Senare på kvällen kom även min make hem från en veckas jobb på Ringhals. Det kändes skönt att få hela familjen samlad igen. 
Lördagen började vi med en välbehövlig sovmorgon. Härligt när man verkligen kan sova ut och känna sig utvilad.
Det var stor loppis på stan som vi besökte och gjorde några inköp.

Dagen rullade på med lite allt möjligt. Matilda hade lite födelsedagskalas med sina tjejkompisar. De hade lånat farfars husbil som de övernattade i på trädgården. Härligt att höra deras skratt och fniss när de fick eget boende. 
Magnus och jag tog en härlig kvällspromenad. Skönt att få lite egentid och bara prata av sig en stund.

Söndagen innehöll en hel del jobb. Herbalife kunder som var intresserade av att höra mer om produkten. Härligt att var igång. Senare la jag min första order med produkter. Ska bli kul att jobba med detta.

Även denna vecka innehåller en hel del jobb. Det känns så kul att folk har hittat till mig och bokar tider. Jag har fått så mycket positiv respons och så många nöjda kunder. Det ger mig så mycket energi och inspiration till att jobba vidare. Jag har verkligen hamnat rätt i mitt nya yrkesval.
Just hot stone massagen har visat sig ge så otroligt bra resultat. Kul att kunna lindra människor smärta.

Nu är det snart dax att åka till jobbet på förskolan. Det är tvära kast men så himla kul :)

Ha en skön måndag och njut av det fina vädret!

onsdag 21 augusti 2013

Lite trött i ögonen...


Ögonen börjar bli lite dimmiga och jag känner mig allmänt seg. Det har varit en vecka med lite lite sömn och många tankar i huvudet. Jag planerar och funderar, sitter vid datorn hela kvällarna. Jag lyssnar på telefonkonferens och skriver reklamblad.
Just nu är det mycket som händer i mitt liv. Det är roliga saker som gör att jag utvecklas och trivs med det jag gör.
Att jobba med hälsa och välmående är nog det roligaste man kan göra.
Jag känner ett lugn i kroppen när jag kommer in till kliniken och får ta hand om andra. Det ger mig så otroligt mycket. 

Nu ska jag utveckla min verksamhet lite och ska börja sälja Herbalife. Jag har funderat en hel del innan jag bestämde mig. Jag vill absolut inte sälja något som jag själv inte tror på. Jag vill inte bli en försäljare som bara vill tjäna pengar på andra. Jag vill kunna få andra att må bra. Jag tror ju på att bra kost är viktigt och att man ska äta riktigt mat. Tyvärr lever vi i en stressad värld. Ibland räcker inte tiden till att fixa med ordentlig mat. Då är det lätt att det blir snabbmat eller något dåligt halvfabrikat. Herbalife är då ett mycket bra komplement till detta. Vill man gå ner i vikt så finns det inga genvägar. Man måste dra ner på energi intaget (kcal) och öka förbränningen genom träning. Det är det enda som gäller.

På tal om att öka förbränningen.Igår var jag på terminens första crosstrainingspass . Känslan innan passet var skräckblandad förtjusning. Man vet aldrig vad som ska hända. Det enda man vet är att det kommer att bli skit tufft. Inga nyheter där inte. Det var ett mycket bra pass och som vanligt sketa tufft. Känslan efteråt var: Hög som ett höghus av endofiner. Härlig känsla!

Magnus är i väg och jobbar denna veckan så barnen och jag får klara oss själva. Det har gått jättebra. Skolstarten var spännande och munnarna går för fullt när de kommer hem av allt nytt som de ska berätta. Det är härligt att höra dem prata även om jag ibland inte alltid hänger med på allt de säger. 
Matilda har verkligen hittat rätt och jag hoppas att det kommer att bli roliga år på högstadiet. Det kommer nog att bli tufft med läxor men det fixar vi tillsammans.

Nähe nu ska jag nog snart ta och lägga ner huvudet på kudden och försöka sova lite.

God natt världen!



söndag 18 augusti 2013

Firat en tonåring


Hipp Hipp Hurra idag är det din dag! Grattis Matilda på din 13 års dag. Nu har vi officiellt en tonåring i huset.
Vi sjöng och hurrade idag på morgonen. Kommentaren från den sovande tonåringen var :- Kunde ni inte väntat en timme till. Ja se ungdomar:)

Många tycker det känns lite vemodigt att deras barn växer upp och blir mer självständiga. Jag känner inte riktigt så, inte än iallafall. Jag ser det som en del av deras utveckling och deras väg genom livet. Att våga stå på egna ben och göra egna val . Ibland kan det dock vara svårt att förstå deras val men det är ju viktigt att jag som vuxen låter dem välja och känna att de har gjort rätt eller fel val. Jag finns alltid där och stöttar och tröstar om det blivit lite fel. Jag försöker lära mina barn att våga utmana sig själva. Det gör att de lär sig mycket om sig själv och sin egen förmåga. Jag talar om för dem att de alltid kan komma till mig eller deras pappa och det är något som gått snett. Jag kräver inte av mina barn att de ska vara bäst i skolan eller sätter krav på dem i deras idrotter. Jag försöker få dem att förstå att bara man gör sitt bästa så kommer man långt i livet. 

Matilda har alltid varit en självständig unge som gått sin egen väg genom livet. Mor och dotter har väl inte alltid dragit jämt, men det är väl så det ska vara. Matilda och jag är otroligt lika på många sätt så vi lär väl ha många fler meningsskiljaktigheter.

Jag är stolt och lycklig över att ha fått sådana härliga ungar, även om de ibland driver mig till vansinne:)

Tänk att jag är så ung och har ett barn på högstadiet. Det ni, det är rätt bra det haha
Filosofen har talat

Ha en skön söndagskväll och imorgon är det måndag igen!

torsdag 15 augusti 2013

Myser på gymmet

Just nu är jag inne i någon form av ingemansland när det gäller träning.  Jag har inte fått in några bra rutiner och gruppass lockar inte. Som tur är så börjar mitt favopass på tisdag. Crosstrainingen har en förmåga att ta fram det bäst men även det sämsta i mig. Sista passet jag gjorde innan semestern var ju verkligen ett bottennapp.

Efter sommarens många löppass så är det skönt att komma in i gymmet och mysa lite. Idag var jag inne på förmiddagen och då är det inte så mycket folk. Jag har oftast inte en plan över vad jag ska träna när jag kommer in. Eller plan och plan jag vet vilka muskelgrupper jag vill träna men kanske inte direkt vilka övningar det blir.
Jag gillar ju att träna rygg så idag blev det mest rygg, lite armar och avslutningsvis mage.

På mitt gym har de gjort ett rum som är lite crossfit inspirerat. Där står det lite olika wod som man kan testa på. Idag började jag med en kortare som lite uppvärmning. Skönt att få upp lite puls innan man kör styrka. Det blev detta:
10 boxjump
15 wallball
20 KB swing
50 st hopprep
*3 varv

Efter det fortsatte jag med stående rodd med stång, några chins och ryggresningar. Sen blev det lite biceps och triceps i kabel. Magövning och sen latsdrag. 
Till sist avslutade jag med fyra olika magövningar som jag körde 2 varv.
Det blev ett ganska bra pass och jag är nöjd.

Nu ska jag in till kliniken och massera lite och sen blir det kvällsmöte med förskolejobbet.

Ha en skön torsdag och vet ni vad imorgon är det FREDAG! High five på det!


måndag 12 augusti 2013

Viktigt med bra träningsskor!


Hur ofta byter du träningsskor?

Skor är en färskvara. De slits ut. Man bör inte ha samma skor i flera år utan försöka att byta ut dem iallafall varje år om man tränar 2-3 par gånger i veckan. Min upplevelse är att skorna idag inte håller lika länge som de gjorde förut. Det är mjukar sula och man trampar ut dem lättare. 
Skor, skor och åter skor. Så ser det ofta ut när man kommer in i en sportaffär. Det finns en massa olika märken och en uppsjö av olika sorter. Snygga och härliga färger.

Hur ofta byter du träningsskor?
Skor är en färskvara. De slits ut. Man bör inte ha samma skor i flera år utan försöka att byta ut dem iallafall varje år om man tränar ett par gånger i veckan. Min upplevelse är att skorna idag inte håller lika länge som de gjorde förut. Det är mjukare sula och man trampar ut dem lättare. 

Vad ska man då tänka på när man väljer en bra träningssko? 
Snygg färg så man syns på gymmet?
Billiga är bäst?
Köpa det alla andra har?

Nä, kanske inte. 

Det är viktigt att hitta en sko som passar just din fot. Det har varit mycket snack om pronation hit och dit men många behöver faktiskt ingen pronationssko utan en neutral sko funkar bästa för din fot. Det märks för trenden har blivit att det har kommit många nya neutral skor. Ska man ha en löparsko inomhus eller behöver man en speciell innesko? Det är är så olika från person till person och vad man tränar. Jag vet många som har t ex Nike free inne och det funkar hur bra som helst.

Tyvärr är det så att man får vad man betalar för. Köper man en billig sko så är det oftast en sämre uppbyggd sko. Jag har gjort så att jag satsar på en bra löparsko och kanske en något billigare inneskor för jag hoppar och studsar inte så mycket i den träning som jag gör inomhus. Rätt eller fel jag vet inte men det passar för mig.

För att få bra svar så bör man fråga personalen i butiken. De ska veta och kunna hjälpa dig att hitta rätt sko. Får du inga bra svar så gå till en annan affär. Det är mycket pengar man lägger ut och då vill man ha en sko som passar.


Dessa skor köpte jag i helgen för att ha inne. Jag hoppas att de kommer att funka bra. Sköna är de iallafall. Jag gillar ju Nike. De passar min fot bäst.

Lycka till när ni köper skor och prova ordentligt!


söndag 11 augusti 2013

Mycket nytt och nya intryck

Jaha då var det söndagskväll igen. Tider går fort när man har roligt brukar det ju heta.

Det har varit en hektisk vecka med många nya intryck. Jag har börjat på två nya jobb kan man ju säga. Att börja jobba som förskollärare igen var ju en lite av en omställning. Jag hade en skön känsla i kroppen när jag åkte ner i måndags förmiddag. Det är kul att påbörja nya saker och jag ser det som en ny utmaning och ett sätt att gå vidare i livet. Jag tycker verkligen att det är spännande att göra nya saker och vill inte fastna för mycket i det gamla och invanda. 
Det var kul att träffa nya små människor och nygamla vuxna. Jag känner ju personalen sedan tidigare men det var ett tag sen vi jobbade ihop. Det kommer nog att bli jättebra bara jag kommer in i rutiner och annat smått och gott igen. Att arbeta med barn är så givande och jag hoppas att jag kan tillföra något till deras tillvaro. Det är kul att få dela deras tänk och syn på livet.

I onsdags öppnade jag upp massagekliniken på riktigt. Det är en skön känsla att få vara sin egen men också stressande att veta att jag måste ju ha kunder också. Såhär i början kan jag inte förvänta mig att de kommer att stå på kö men det löser sig. 
Det är härligt att få träffa nya människor och få hjälpa dem med sina specifika önskemål. Än så länga har alla varit nöjda och jag hoppas att de återkommer :)

Veckan gick fort och helgen kom snabbt. Vi vuxna i familjen var nog lite trötta men barnen var förväntansfulla. Vi skulle nämligen åka till Skara Sommarland. Vi har aldrig varit där och barnen har velat åka dit länge så nu var det dax. Vi packade fikakorgen, badkläderna och drog iväg tidigt på lördagsmorgonen. Det var lite kallt när vi kom dit men sen höll sig vädret ganska bra. Lite regn blev det min inte så att det störde oss. 
Vattenlandet var höjdpunkten. Det fanns en hel massa roliga vattenrutschkanor. Jag är inte så förtjust i just dessa som går allt för fort. Men Matilda och jag bestämde att dagens motto var : Våga utmana!
Hon och jag gav oss iväg på en hel del våghalsiga banor och det gick riktigt bra även om hjärtat slog lite extra ibland. 

Det blev en rolig dag som vi sen avslutade med att checka in på hotell i Skövde. Mysigt att bo på hotell och få äta en god frukost. 

Nu laddar vi inför en ny vecka med jobb och födelsedagskalas. Moa ska ha kalas med sina kompisar och Matilda ska firas på fredag. Hon fyller 13 år på söndag.

Ha en skön söndagskväll och ladda upp för en ny arbetsvecka!

tisdag 6 augusti 2013

Härligt att svettas igen:)


 Idag var jag äntligen tillbaka på gymmet. Det är över 4 veckor sedan jag satte min fot där. Så härligt att komma tillbaks.
Dagen till ära var det 27 grader varmt och fruktansvärt varmt. Jag svettades innan jag ens kom in genom dörren.
Det var ju som sagt ett tag sen jag tränade ett rent gym pass så jag gick ut lite lugnt. Det kändes att jag inte har lyft några vikter på ett tag.
Jag älskar att träna axlar och rygg så det blev det en hel del idag. Plus en salig blandning av lite annat också.
Jag började med lite marklyft. Här var vikterna verkligen inte de vanliga. Jag kunde maxat på lite till men ville gå ut lite lugnt. Jag blandade marklyft med armypress. Jag gillar ju att köra superset så det blev en hel del av den varan.
Sen fortsatte jag med lite kettelbellswing och en annan kettelbellövning för ben och rygg.
Efter detta blev det lite mer axlar och även lite bröst med hantlar. Jag märkte även här att jag inte körde med samma vikter som innan sommaren.
Jag fortsatte med lite mer axlar och rygg i kabel. Försökte mig på lite sittande rodd men det var tungt så jag avslutade med några magövningar.
Det blev ett grymt svettigt, jobbigt men kul pass. Jag är nöjd och hoppas att kroppen svarar med lite träningsvärk imorgon :)

Jag har ju börjat jobba denna vecka. Det har gått jättebra och jag känner mig positiv inför framtiden. Imorgon blir det även lite massagekunder. Än så länge har jag inte en massa bokningar men det droppar in fler och fler. Ingen stress och press över det.

Magnus har varit hos sjukgymnasten idag och han fick positiva besked. Rehaben går framåt och allt verkar bra. Så skönt att det går åt rätt håll. Det beror nog på allt tränings som jag har sett till att han har gjort under semestern :)

Ha en skön kväll var ni än befinner er i världen.
Over and out för denna gången.






söndag 4 augusti 2013

Tillbaks till verkligheten igen!

Det var med lite tunga steg som vi lämnade paradiset idag. Men allt måste ju ha sitt slut. Vi har spenderat 4 underbara veckor i sommarstugan så nu var det kanske dax att dra sig hemåt. 
Det har varit en sådan där sommar som man sent kommer att glömma. Vädret har varit helt magiskt och vi har bara slappat och njutit. Min make har ju kanske inte precis suttit i solstolen men han har slappat på sitt sätt. Han gillar inte att bara sitta still och lata sig. Han vill kunna snickra och pyssla lite. Det är avkoppling för honom. Denna sommar resulterade det i en helt perfekt inglasad altan som vi kommer att njuta av i många år framöver.

Det var faktiskt helt ok att komma hem och landa lite i verkligheten också. Imorgon börjar vi jobba och barnen följer med farmor och farfar i husbilen några dagar. Jag ska börja på en ny avdelning och sen hoppas jag att min massageklinik sätter fart lite. Det kommer att vara lite trögt såhär i början men det får ta sin tid. Kunderna kommer inte att knacka på dörren så jag får ligga i för att locka till mig dem. Jag har lovat mig själv och min familj att ge det ett halvår innan jag har fått igång någon form av verksamhet. Det gäller att inte stressa på allt för mycket.

Igår spenderade vi några härliga timmar ute på "vår" ö i mitt ute i havet. Vi passade på att ta vara på de sista sköna timmarna av semestern. 



Nu väntar en höst med nya spännande utmaningar för hela familjen. Matilda börjar i stan på högstadiet och Moa börjar i mellanstadiet med ny lärare och nytt klassrum,. Magnus fortsätter att bygga upp sitt företag och sin kropp efter mycket rehab. Jag hoppas verkligen att han kan börja köra lite mer enduro igen. Just nu tränar han men tävlingar blir det inte riktigt än. Målet är Ränneslättsloppet och GGN på Gotland. Min utmaning är att påbörja min nya karriär och målet är att kunna leva på det man trivs med att göra.

Det kommer säkert att var tufft och vi utsätts för många prövningar men tillsammans är vi starka!