Här finner jag ro

Om mig

fredag 30 oktober 2015

Mörker mörker mörker

När vi ställe tillbaks klockan natten till söndagen gjorde mörkret sitt inträde ordentligt.
Jag påverkas mycket när vi gör en tidsomställning. Min kropp reagerar mycket på det. Denna vecka har jag varit extremt trött och känner att kroppen inte riktigt vill vara med. 
Mycket beror på mörkret men en hel del beror nog även på att jag hade en ganska stressig vecka förra veckan som jag avslutade med en urladdning med kettelbells workshopen. Det brukar kännas  nån vecka efter.

Denna veckan har barnen haft höstlov och jag har tagit några dagar ledigt. I onsdags var Matilda och en kompis till henne i Jönköping och myste lite. Moa har varit på bandyläger några dagar men är ledig idag så då blir det det lite mys med fika på stan☕.
Så skönt att vara ledig idag men nån sovmorgon blev det ej utan en lite orolig natt med ganska lite sömn men kroppen hittar nog rätt snart. Jag tro att vi går lite i ide nu på vintern och det är nog ok att känna så.
Sömnproblem är ganska vanligt och otroligt jobbigt för sömn är kroppens tid att återhämta sig och samla kraft. Man ska verkligen se till att man får sina timmars sömn annars kan det vara något som fattas i kroppen t ex d-vitamin,  järn, magnesium eller nån anna vitamin eller mineral.
Jag äter lite olika kosttillskott för just detta vilket har hjälpt mig att till viss del få en lättare övergång till detta mörker.
Ha en skön alla helgons helg!


söndag 25 oktober 2015

Workshop i kettelbells

Sitter utmattad i soffan. Känns som hela kroppen är stel som en pinne.
Dagen har innehållit en hel del styrka, uthållighet, flås och teknik.

Jag har varit på workshop i kettelbells. Tobias H Jonasson som driver Fitness by Sweden hade fixat en heldag med utbildning i kettelbells. Jag gillar redskapet ocb har tränat med det innan. Jag har ett par här hemma. Perfekt att ha till hemmaträning och t ex ta med till stugan. Man kan lätt träna igenom hela kroppen med dessa.

Många övningar som du går i gymmet kan du lätt göra med kettelbells.

Det var verkligen kul att grotta ner sig och lära sig mer. Jag gillar att utvecklas och lära mig tekniken för det är otroligt viktigt så att man inte skadar sig.

Vi blandade teknik med rena pass. Det blev därför både flås, styrka och teknik i en salig blandning. Kul att nöta både på basövningar och olympiska lyft.

Som sagt det är en ganska mör tant som sitter i soffan nu. Lär helt klart kännas även imorgon☺.

Ha en skön söndagskväll alla goa människor ute i världen


söndag 18 oktober 2015

Lite nytt

Jag har alltid svårt att hitta skor som passar mig och min fot. Jag vet inte hur många par skor jag har köpt och de har inte funkat.
Jag har haft olika märken men Nike och Saucony har funkat riktigt bra. Tyvärr så slutar de att göra de modeller som jag gillar så jag får hela tiden hitta nya modeller.
Jag har haft ett par trailskor i Saucony som tills för nån vecka sen har funkat jättebra men nu får jag riktigt ont i hälen av dem. Det börjar också bli blött i skogen och jag vill hitta ett par gortex skor som passar. Tyvärr så finns det inga Saucony i gortex i Vetlanda. 
Igår var jag dock på Intersport och lätt dem gjuta en sula som ska funka bättre för min fot. Jag köpte även ett par Asics gortex som jag hoppas funkar bättre med nya sulan. Jag ska gå in dem korta rundor innan jag vågar springa i dem.

Det är otroligt viktigt att man har en sko som passar just för sin fot och sitt löpsteg. Hoppas nu att detta funkar bättre för mig. Håller tummarna!☺
 

lördag 17 oktober 2015

Att följa schemat


Det har varit en otroligt bra träningsvecka.
Efter ha varit förkyld hela förra veckan kickade jag igång lite lätt i söndags med löpning. 
Eftersom jag har så himla svårt att följa ett schema och verkligen få till bra gymträning kände jag att det var dags att ta tag i det.
Jag fick ett riktigt bra schema av en PT för ett tag sen men det rann liksom ut i sanden. Detta berodde på att jag inte följde schemat utan la till och drog ifrån olika övningar.

Det håller inte i längden. Så nu har jag lovat mig själv att hålla mig till schemat (så gott det går). Jag tänker inte stressa upp mig om jag missar nått pass. Denna veckan har det hittills blivit 5 pass och det känns grymt bra. Jag har gått ut lite lungt med vikterna för att inte få ont i axeln och det har funkat bra.
Att jag sen kom hem från gymmet till dukat bord och tända ljus gör ju inte lördagen sämre. 
Älskar min familj

Ha en skön lördagskväll!

tisdag 13 oktober 2015

Kaka till kaffet

Fika är gott men jag vill gärna baka utan socker. När vi var i stugan i helgen fixade jag till dessa godingar. De är hur lätta som helst och kan varieras hur mycket som helst. Det är ett grundrecept sen smaksätter med vad man vill.

2 st bananer
2.25 dl fiberhavregryn (mixade till    mjöl)
Smaksätt t ex med F1 choklad eller F1 vanilj och kanel, lite russin, nötter eller vad du har hemma.

Mosa bananen och rör ihop havremjölet och smaksättningen. Klicka ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda ca 10-15 min i 175 grader.

Baka på och mixa som du vill.
Fika är gott☺

fredag 9 oktober 2015

Tyst och lugnt

Äntligen var vi här igen!! Som jag har längtat.
Vårt egna paradis💕
Efter en riktigt tuff vecka med en grym förkylning som inte riktigt vill ge sig ska det bli riktigt skönt att bara vara i helgen.
Vi ska vinterbona stugan. Ta upp båten, klippa gräset, ställa in utmöblerna och fixa lite.

Jag älskar mörkret, tystnaden och lugnet som infinner sig. Det blir tidigt i säng ikväll. Och vet ni vad vi åt på Frasses för första gången ikväll. Det var riktigt gott☺

Ha en skön fredagskväll och en skön helg.

Bilden är på Ralf i bussen påväg ner. ☺

torsdag 1 oktober 2015

Små små ord som behövs

Jag har haft en mycket stressig och lite nedåtgåeende period ett tag. Inget har känts kul. Träningen görs men inte med någon bra kvalitet. Det blir 4-5gg i veckan men inte med den glädje som jag brukar ha. Maten sköts inte alls. Det blir för mycket av allt. Usch jag känner mig helt urflippad.

Mycket beror på att vi har haft en hektisk period i vår familj med mycket jobb och annat som påverkat oss. En del beror även på hösten som jag har lite svårt för. Jag älskar hösten med dessa fina dagar och härliga syresatta luft men jag hatar mörkret som gör mig riktigt trött och deppig.

Självklart är självförtroendet inte häller på topp när man mår lite halvdant. Jag har helt enkelt varit på väg in i väggen igen men skillnaden nu är att jag kan upptäcka det och stoppa det i tid.

Tänk att små små ord eller kommentarer från någon kan hjälpa en att komma på rätt spår igen. Igår träffade jag en mamma till en gammal klasskompis på Lidl. Hon sa några så fina ord och peppade mig om min resa till ett hälsosammare liv så jag nästan började gråta. Det var verkligen detta som jag behövde den dagen. Tänk att en ende människas ord just vid rätt tidpunkt kan få en att vända en hel dag.
På kvällen sen var jag på handla hemma kväll på Gina Tricot och lyckades med hjälp av en expedits hjälp våga prova ett par byxor i alldeles för liten storlek enligt mig och de passade. Även denna lilla handling gjorde att jag stärktes som person.

På mitt träningspass varje torsdag frågar alltid någon om råd när det gäller träning, kost eller skador. Jag känner mig fortfarande inte helt säker på att svara på dessa. Det känns som jag inte kan och inte är pålitlig men vet ni vad det handlar bara om att tro på sig själv. Jag har jobbat som massör i 2 år och kan mitt jobb även om jag fortfarande lär mig nya saker hela tiden. Det handlar bara om att tro på sig själv. Vilket är riktigt svårt ibland.

Vad vill jag då säga med detta?
Jo, tänk på att det du säger till en person idag kan hjälpa dem att vända sin väg och må lite bättre men tänk även på att det du säger kan vända vägen till nått sämre också beroende på hur du säger det.

Våga tro på dig själv och fuck svenska avundsjukan!!!!