Här finner jag ro

Om mig

lördag 21 november 2015

Lite snabba och goda recept

Jag vet att många har svårt att hitta på bra och nyttiga mellanmål och snabba luncher. Denna veckan har jag varit sugen på lite mer varma mellis och luncher även lite julinspirerat:). Det beror säkert på att denna envisa förkylning fortfarande håller i sig och att det börjar bli lite kallare ute. Lunch och mellis ska dock gå snabbt och göra eftersom jag alltid lyckas ha ont om tid:)

Bananpannkaka!


1 banan 
2 ägg
2 skopor F1 vanilj eller annan smak t ex choklad eller coccies

Jag körde allt i mixern och stekte sen i kokosfett. Toppade med lite varma hallon och vaniljkvarg
Perfekt till lunch eller större mellis innan träning. Passar för alla i familjen:).

Muggkaka choklad/pepparkaka

1 ägg
1-2 skopor F1 choklad (1 som mellis 2 som lunch)
1 msk mandelmjöl
2-3 msk mjölk
1/2 tsk bakpulver
pepparkakskrydda efter smak

Kör i micron 1-2 min. Öppna och kolla efter halva tiden.
Toppa med t ex hallon eller kvarg.

Tomtelatte shake


2,5dl varm mjölk
1 skopa F1 chokla
1 skopa F1 cappuccino
1 skopa protein eller proteindrinkmix
Smaksätt med kanel och kardemumma eller pepparkakskrydda efter smak.

Shaka och njut!

Snabb omelett i micron

1-2st råa ägg
salt

Lägg i en mugg eller burk som tål micro. Kör i ca 1-2 min. Ett perfekt mellanmål som man kan ha med sig på jobbet. Bara att knäcka äggen i en burk sätta på lock och sen köra i micron på rasten.


Julig Over-night oats 


2 skopor F1 choklad
2 msk fiberhavregryn
2,5 dl mjölk
2 msk chiafrön
pepparkakskrydda
Clementin 

Mixa ihop allt utan clementinen. Häll upp i en tallrik/burk låt stå över natten. Lägg på lite clementin innan servering. Perfekt till frukost eller att ta med sig till jobbet.

Ha en skön lördag!







måndag 16 november 2015

Megaweekend!!!


Vilken helg det blev!

Mycket energi, många nya kontakter och en massa glada människor!

I helgen har Manne och jag varit i Malmö på utbildning med Herbalife. Vi brukar åka på ett par varje är och Malmö är en av dem. Malmö levererar alltid bra föreläsare och ett bra arrangemang och vi blev inte besvikna i år heller.

Jag åkte ner trött och riktigt förkyld. Hade knappt nån ork eller röst kvar men tänkte att det får gå med alvedon och liftoff. Jag vilade hela resan ner.

Hela helgen bjöd på otroligt bra utbildning av b la en så inspirerande amerikan vid namn Zac Tartol. Vilken vilken kille!

Vi fick även möjlighet att träffa två otroligt duktiga och målmedvetna idrottsman och kvinna som är sponsrade av Herbalife. En av dem John Ramström kör enduro, vilket är otroligt häftigt tycker vi. Den andra tjejen tävlar i triathlon.




Självklart han vi med lite fest med tema grönt och även lite träning, även om jag tog det riktigt lugn vill jag lova.





måndag 9 november 2015

Dubbelt upp!

Ja denna höstförkylning vill visst inte ge med sig.
Jag är inte den som går till läkaren i första taget men igår kände jag att det var dags. Bihålorna trycker och huvudet värker. Känns mer som jag blir sämre än bättre.

Doktorn konstaterade att det förmodligen inte var bihålsinflammation men att jag hade lyckats dra på mig ytterligare en infektion under tiden den gamla verkade.
Ja men va kul sa jag klart man ska ha dubbelt upp!!!

Hennes svar var speciellt nässpray, ipren, alvedon och vila. Nehä det var ju nått nytt, har jag aldrig hört förut. 
Det är ju precis det som jag har gjort nu i snart två veckors tid. Ja vila och vila kanske inte stämmer helt men jag har inte tränat iallafall. 
Hatar att inte kunna träna. Maten blir det skit med när jag är sjuk. Jag orkar inte röra mig och vågen visar bara uppåt. Musklerna blir till fett och livet känns just nu bara skit tråkigt. Det kommer bli så otroligt jobbigt att börja träna igen. Det blir ju som att starta från noll igen. Jag har iallafall än så länge lyckats med mitt godisstopp som gäller minst november ut. Känns ju bra iallafall:)

Bara att bryta ihop och ta tag i det!!

Jag var iallafall på stan en runda igår och köpte mig en grön klänning. Grönt är verkligen inte min färg men vi ska till Malmö på utbildning med Herbalife i helgen och temat på festen var just grönt.
Ibland måste man våga lite och köpa nått som man faktiskt aldrig har tänkt sig. Maken tyckte det var roligt att se mig i en annan färg och tyckte det passade mig så då får den väl hänga med på fredag. Jag trivs också bra i den så det blir nog en snygg julklänning.

Nähe nu ska jag ta en kopp kaffe och vila en stund i soffan innan det är dags för lite företagsmassage. Idag blir det ett företag som heter Kvarnstrands som ska bli lite knådade. Ganska nytt för mig så det ska bli kul.

Bara att proppa i sig ipren, alvedon och nässpray sen kör vi tisdag!

Bildresultat för livet är härligt

fredag 6 november 2015

Äntligen fredag!!!


Ja vad säger man...

En jobbig vecka med en grym förkylning. Känns som varje dag varit en kamp för att inte bryta ihop. Det enda fokus har legat på att orka jobba för att sedan hamna i soffan hela kvällen när man kommit hem.

Som egen företagare biter man ihop och går till jobbet även om det känns som huvud ska explodera eller som man inte skulle orka ta ett steg till. Det har gått åt många alvedon, ipren och liftoff denna vecka vill jag lova.
Jag är så trött på dessa förkylningar som härjar i vår familj. Jag tyckte jag hade haft min beskärda del för några veckor sen men icke det. I söndags började kroppen kännas seg igen och sen har det hållit på hela veckan. Det är ingen vanliga förkylning heller utan en riktigt segdragen rackare.

När man jag som jag jobbar som egen så måste man bara se till att ta sig till jobbet. Det finns liksom ingen annan som gör jobbet åt en. Hade jag varit anställd hade jag bara ringt och sjukskrivit mig men det funkar liksom inte för mig. 
Det är väl därför som förkylningen är så segdragen eftersom kroppen aldrig riktigt får vila.

Jag hoppas verkligen att helgen betyder lite vila och återhämtning så att jag kan börja träna och känna att kroppen hänger med igen nästa vecka. Hatar att inte kunna träna och göra det jag själv vill.

Nu är det slut gnällt för min del . 
Tack och hej!!
Ha en skön helg och se till att vila och återhämta er lite.